44 DAYS ON THE BLUES HIGHWAYS (Infotext in Swedish)

44 DAYS ON THE BLUES HIGHWAYS

Av Erik Lindahl (foto), Tommy Löfgren (text) Förord av Mark Naftalin.

I november 1980 begav sig fyra bluesfans från Sverige ut på en resa som skulle bli ett drömäventyr. Det första målet var San Francisco, för att därifrån ta sig vidare och besöka bluesklubbar i stora delar av USA. Slutmålet var Chicago, dit de kom i januari 1981. Då hade de befunnit sig på resande fot i 38 dygn.

Alla fyra var på ett eller annat sätt engagerade i Swedish Blues Association och tidningen Jefferson, grundad 1968 och som fortfarande publiceras av SBA. Tanken var att ta bilder och göra intervjuer för tidningen. Det var hektiska dagar och nätter för det mesta.

Det har gått drygt fyrtio år sedan denna fantastiska resa. Nu har Erik Lindahl samlat ihop mängder av fotografier och presenterar en del av dessa i denna bok, med titeln 44 DAYS ON THE BLUES HIGHWAYS. Tommy Löfgren har utgått från , diverse trycksaker och anteckningar och skrivit texter till bokens olika avsnitt. Texterna är skrivna på engelska, och i boken återges de på originalspråket.

Mark Naftalin, som skrivit förordet, är en erfaren musiker, bandledare och radiopersonlighet, som numera bor i trakten av Boston. Han var på 1960/70-talet medlem av Paul Butterfield Blues Band och medverkar på flera av bandets album. Tillsammans med bandet blev han 2015 invald i the Rock & Roll Hall of Fame. Vi träffade Mark Naftalin på två av hans radioshower i Kalifornien, november 1980.

Tommy Löfgren, Erik Lindahl

Inbunden. 140 sidor. 255 mm x 215 mm.
ISBN: 978-91-87755-13-2

Pris inklusive moms och frakt: 339 kr (inom Sverige)

$ 50 or 45 € (from abroad) inclusive freight and tax

OBS! Boken har engelsk text.